فرش ابریشمی یکی از انواع فرشهای دست بافت هست که مستمند نگهداری و محافظت بالا می باشد. این فرش ها ارزش بالایی دارند. به همین دلیل در هنگام آلودگی، می بایست آن ها را به یک قالیشویی عالی بسپارید تا به بهترین رخ ممکن، فرش را شستشو دهند و آلودگی های آن را پاک نمایند. زمانی که در گزینه تمیز کاری و پاکیزگی فرشها دوراندیشی کافی ندارید بایستی از یک قالیشویی اساسی سابقه که به نوسازی و مراقبت فرش می پردازد، یاری بگیرید. خوشبختانه امروزه سفارش آنلاین قالیشویی به راحتی انجام می شود و افراد پایتخت نشین میتوانند در شکل نیاز به نظافت فرشهای خود، بر روی خدمات قالیشویی آنلاین شمال تهران و سایر مناطق حساب باز کنند. به یاد داشته باشید که در شکل زخم فرش های ابریشمی، باید در اسرع وقت نسبت به نوسازی آن اقدام نمایید تا از توسعه و گسترش جراحت دوری شود. از پاراگراف جراحت دیدگی های مرسوم فرشهای ابریشمی می اقتدار به ساییدگی، بید زدگی، پوسیدگی و تداخل رنگ ها اشاره کرد. بدین ترتیب در ادامه همین مطلب قصد داریم تا به بعضا از اصول مراقبت فرش های دستباف ابریشمی بپردازیم.
شرایط مطلوب برای محافظت از فرش دستبافت ابریشمی
فرشهای ابریشمی به ادله بافت ظریفی که دارند در بخشهای خاصی از منزل به کار میروند. همین مدل فرشها حیاتی تار و پود ظریفی هستند. به این جهت شستشوی آن ها، تهی دست توجه و ظرافت بالایی می باشد تا آسیبی به فرش وارد نشود. میتوان فرش ابریشمی را هر چند هفته یک توشه جاروبرقی کشید ولی یادتان باشد که صرفا جارو را بر روی سطح فرش بکشید و آن را بر بر روی فرش نکوبید. زمان جارو کشیدن، منگولهها و حاشیههای فرش را جارو نکنید و صرفا حساس دست به آرامی، کرکهای موجود را خارج کنید. از منابع حرارتی همچون سشوار و آب گرم بر بر روی فرش ابریشمی به کارگیری نکنید چون گرمای بیش از حد سبب ریز شدن الیاف و کمرنگ شدن رنگ فرش میشود. علاوه بر این، هیچ وقت از پاک کنندههای شیمیایی برای رفع لکهها استعمال نکنید زیرا سبب زخم یا این که تضعیف الیاف فرش ابریشمی میشوند. توصیه میشود فرشها را سالی یک بار به شکل 180 مرتبه بچرخانید تا ظاهری یکدست پیدا کنند و کل نصیب ها به یک میزان پا بخورند. در شکل قابلیت و امکان فرشهای ابریشمی را به گزیده از منزل منتقل کنید که در معرض نور مستقیم خورشید نباشند چون در همین صورت ماندگاری بیشتری خواهند داشت و اهمیت تغییر و تحول رنگ فرش مواجه نخواهیم شد.
چه مراقبتهایی برای فرش ابریشمی واجب است؟
فرشهای ابریشمی جزو فرشهای حساس هستند و حفظ از آنها سختتر از فرشهای ماشینی است. به این ترتیب در صورت آلودگی فرش بایستی تمیز کاری آن را به یک قالیشویی خوب در تهران بسپارید تا فرش ها بدون هرگونه آسیب، شسته و تمیز شوند. به جهت مراقبت از فرشهای دست بافت ابرشمی موردها زیر را در حیث بگیرید: 1. نگهداری روزمره به خواسته نگهداری روزمره از فرش دستباف ابریشمی خود، بایستی نکات زیر را به خاطر بسپارید: جاروکشی آراسته به جهت پرهیز از تجمع گرد و خاک جاروکشیدن پشت فرش به مراد جلوگیری از ساخت گرد و غبار و پناه گرفتن آفات قرار ندادن فرش ابریشمی ذیل پایه مبلمان سنگین استفاده از صندل و دمپایی بر بر روی فرشها 2. نگهداری در برابر رطوبت، گرما و نور مستقیم خورشید از آنجایی که فرشهای ابریشمی از مواد طبیعی همچون پشم، پنبه و ابریشم ساخته میشوند، در برابر رطوبت مبتلا پوسیدگی میشوند. بنابراین اذن ندهید این فرش ها در طولانی مدت مرطوب بمانند. از دستگاه های بخارشو بر بر روی فرشهای ابریشمی استعمال نکنید. به کارگیری از همین دستگاه ها بر روی فرش های دستباف ابریشمی منجر خشک شدن روغنهای طبیعی پشم فرش میشود. نور مستقیم خورشید نیز میتواند باعث محو شدن رنگ فرش در طی چند سال شود. به همین مشکل، رنگ پریدگی فرش ابریشمی گفته می شود. 3. حفظ از فرش ابریشمی در برابر حیوانات خانگی حیوانات خانگی تدریس داده نشده ممکن است می توانند باعث تولید خراش در فرش های ابریشمی شوند و یا این که اساسی جویدن الیاف فرش، ضرروزیان زیادی را به شما وارد کنند. هر چند بیشتر آسیبهای فرش قابل ترمیم میباشند اما در صورتی که جراحت ها به شتاب ترمیم نشوند شاهد پوسیدگی و تغییرو تحول رنگ فرش ها خواهیم بود. به همین عامل توصیه می کنیم برای برطرف کردن اشکال مشکلات فرش های ابریشمی اساسی یک قالیشویی عالی در تهران تماس بگیرید. 4. نگهداری در برابر پروانهها و بقیه آفات بهترین راهکار برای دوری از بیدزدگی فرش های ابریشمی، جاروبرقی کشیدن منظم است. همینطور می توانید از اسپری منحصربهفرد فرش به کارگیری کنید تا آفات از در میان بروند. درصورتیکه از عاقبت کار مطمئن نیستید از یک قالیشویی حرفهای همچون قالیشویی غرب تهران یاری بخواهید. 5. ترمیم سوختگی فرش دستباف ابریشمی اگر فرش ابریشمی شما در اثر اتفاق ای همچون وسایل داغ یا این که سیگار دچار سوختگی سطحی شد، می توانید به امداد یک قیچی کوچک، انتهای نخ ها را کوتاه کنید. اما اعتنا کنید که در صورتی که سوختگی فرش گسترده است، خوب تر می باشد این فعالیت را به یک متخصص ترمیم فرش بسپارید. 6. مراقبت و انبار نمودن فرش در صورتی که قصد دارید فرش را انبار نمایید و تا مدت هنگامی از آن به کار گیری نکنید، بهترین نحوه انبار نمودن فرش ابریشمی، لول کردن آن است. ذیل هر شرایطی از تا زدن فرش جلوگیری کنید. همینطور به یاد داشته باشید که پیش از لول کردن و کنار گذاشتن فرش، مواد ضد بید همچون نفتالین، خوشه های سدر و صفحه روزنامه یا این که کلر، بنزن، کافور و فلفل را در بین آن قرار دهید. علاوه بر این، فرش را باطن کاغذ بپیچید و در مکانی دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. رعایت این روشها یاری مینماید ظاهر فرشتان مراقبت شود اما در صورت وجود آلودگی بخش اعظم بر روی فرش بایستی اساسی یک قالیشویی عالی در تهران تماس گرفته و ایراد خویش را به رخ تخصصی رفع کنید.
منبع golestanwash.com